Subioti de pesse
  

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Par quatro che magna

 

Piato unico

Sič eti de subioti par quatro che magna; Spaghiti, xe instesso;

1/2 zeola;

4 spighi de ajo;

1/2 bussoloto de polpa de pomodoro;

1/2 goto de vin bianco seco

Dal pessaro, procurarse:

Du eti de canastrei (feghe cavāre el fileto moro !);

Du calamari, no tanto grossi;

Do bele sepe;

Tri eti de ganbaruni o quatro de gānbari;

Na diesena de bei peoci;

Na sbrancā de Vongole;

Oto scanpi intieri;

 

         Se fa cussė:
  1. Sa podė, feve curare tuto dal pessaro, ma i peoci xe mejo ca li netč in casa, che xe pė  sicuro;

  2. Metė sol fuogo na paela grande e fč on desfrito co ojo, meza zeola e quatro spighi de ajo (che dopo se cava);

  3. Netare par primi i peoci e butarli sol desfrito; 

  4. Dopo ver messo a purgare le vongole, butčle anca ele in paela, po’ tajare a strissete i calamari e le sepe e butarli in tecia, insieme co ganbaruni e canastrei;

  5. Destacare la coa d’i scanpi, tajare el stomego par longo e butare tuto in tecia;

  6. Assare ‘ndare ben el fuogo par calche minuto, po’ sbassarlo, zontarghe mezo bussoloto de polpa de pomodoro, mezo goteselo de vin bianco seco e on sculiarin  de aseo bon;

  7. Se ve pare che serva assč, salare ala fine;

  8. Cavāre e butare via, dopo verli strucā ben dal pocio, i stomeghi d’i scanpi;

  9. In 15 - 20 minuti el conziero xe pronto;

  10. Cavāre i subioti on fiā al dente e butarli sola tecia, girandoli sol conziero par on minuto;

  11. Se ve piase (a mi no...), infromajč pure, che nissuni se ofende e tocč el piato co del pan fresco, ma no stč magnare le caparele d’i peoci...