Polatro negà sol vin
  

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Par quatro che magna

 

1 bel polastro zovane, a tochi;

na bela zeola e on spigo de ajo;

ojo stravergine de oliva;

150 grami de funghi freschi a tochi;

100 grami de lardo a tochiti;

2 carote tridà; do foje de aloro;

On litro de vin rosso (raboso, merlot…)

On biciarin de cogna (in Francia i lo ciama cognac)

na diesena de zeolete crue, de quele da conserva, intiere;  

 

         Se fa cussì:
  1. Fare on desfrito so l’ojo, co la zeola, l’ajo e la carota, zontandoghe po’ el lardo;

  2. Rosolare a fogo vivo i tochi de polastro, girandoli da tute le parte, so na bela pignata;

  3. Butarghe el cogna e darghe fogo dopo verghe da na remenada ala pignata;

  4. Butare in pignata tuto el vin, l’aloro, i funghi tajà a tochi grossi e le zeolete intiere (vardè de pelarle !);

  5. A cotura finìa, cavare i tochi de polastro, i funghi e le zeolete e tegnere in calda, po' tridare tuto el resto, fasendo sugare sta salsa. Atenti a no squaquarare el polastro.

  6. Fato, metare sora i piati el polastro e guarnirlo co tuto el resto (salsa, funghi e zeolete), fasendo parte da galantomani. Vin rosso par bévare.