Lievore in tocio
                 

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Par siè-oto che magna

 
punto elenco On bel lièvore;
punto elenco 3 zeole
punto elenco 4 carote
punto elenco 4 bele ganbe de sèlino
punto elenco 4-5 foje de oraro e de salvia
punto elenco Erbete seche varie (origano, timo, ec.)
punto elenco 1 litro de vin moro 
punto elenco 1/2 litro de vin moro speciale
punto elenco 4 spighi de ajo
punto elenco arquante foje de basalìco (anca seco)
punto elenco 1 limon
punto elenco on bussoloto de polpa de pomodoro
punto elenco 4 sculieri de ojo stravergine de oliva

 





         Se fa cussì:
  1. Se scumizia tuto la sera prima co on lièvore, zóvane, che xe mèjo.

  2. Tajare a tochi la carne, po' métarla so na terina co arquante foje de oraro (alloro) e salvia, carote tajà a tochiti, sèlino, ajo a tochiti, erbete seche varie (on bel pìzego), el limon, prima strucà e po' tajà a tochiti e na bela zeola a fete grosse;

  3. Quèrzare tuto col litro de vin (zontando aqua se no basta), smissiare ben e assare a moja par 14-15 ore (na note, insoma...), inquercià;  

  4. Passà el tenpo, sgiozzare la carne dal so pòcio e lavarla, po' butarla in pignata co na zeola, na carota e na ganba de sèlino tajà a l'ingrosso;

  5. Assare a fogo vivo par diese minuti, revoltando senpre, po' cavàre la carne, sgiozzarla e lavarla e butare via tuto el resto;

  6. Desso xe ora de cusinare: fare on desfrito co ojo, na zeola, na carota e na ganba de sèlino, tuto tridà fin, e on spigo de ajo (da butare);

  7. Tegnendo a fogo vivo, butarghe drento i tochi de lièvore e revoltarli;

  8. Quando che la carne sarà scotà tuto torno, bagnare col mezo litro de vin moro speciale e farlo svaporare, po’ zontarghe na foja de oraro e on paro de basalìco, on pizegheto de timo e butarghe drento on bussoloto de polpa de pomodoro e justare de sale;     

  9. Cusinare a lento, tegnendo de ocio la carne che no la ve se desfa (smissiare el manco possibile). El lièvore sarà coto int’on’ora e meza /do ore;

  10. La so morte xe magnarlo co na polentina tenareta, messa par prima sol piato e inquercià co la carne e col tocio. Va benon anca la polenta infasolà (so la fotografia...);

  11. Bevì quel ca volì, basta che'l sia moro e bon, de quelo doparà par cusinare!