Lievore in tocio
riceta dela siora Liliana                 

   ______________________________________   torna indrio

          

Par siè-oto che magna

 
On bel lièvore;
2 zeole
3 carote
4 bele ganbe de sèlino
4-5 foje de oraro e de salvia
Erbete seche varie (origano, timo, ec.) 
1 goto de vin moro speciale
4 spighi de ajo
arquante foje de basalìco (anca seco)
on bussoloto de polpa de pomodoro
1/2 goto de oio stravergine de oliva;
1 eto de buro
1 dado da brodo

 





         Se fa cussì:
  1. Tajare la pora bestia a tochi, no tanto grossi, e mètarli so na pignata co arquante foje de oraro (alloro) e salvia, carote tajà a tochiti, sèlino, ajo a tochiti, erbete seche varie (on bel pìzego) e na bela zeola a fete grosse

  2. Tacare el fogo e fare bòjare par almanco on quarto de ora in modo che vaga persa l'aqua che mola la carne;

  3. Cavare la carne, sgiozzarla e lavarla, po salare on fià a uno a uno i tochi;

  4. Tridàre meza zeola, l'ajo, on ciufo de osmarin e arquante foje de salvia;

  5. Sol fondo de 'nantra pignata, destirare dele fete de panzeta, po' pozarghe i tochi de carne e -  a strati - spolvarare col trito pena fato; po' oncora carne e trito, fin che finisse tuto; dessora de tuto se mete on eto de buro e on dado;

  6. Cusinare a fogo lento par almanco on'ora e meza, po' stuare el fogo e assare che se rafreda;

  7. El dì dopo, cavàre la carne e butare via tuto el resto, rimétare in pignata zontare on goto de vin moro bon, mezo goto de oio e mezo bussoloto de pomodoro, po' cusinare  par 'nantra ora e meza;

  8. Cusinare a lento, tegnendo de ocio la carne che no la ve se desfa (smissiare el manco possibile).

  9. La so morte xe magnarlo co na polentina tenareta, messa par prima sol piato e inquercià co la carne e col tocio. Va benon anca la polenta infasolà (so la fotografia...);

  10. Bevì quel ca volì, basta che'l sia moro e bon!